oxoweb829347

Wat een verschil

Dezelfde zwarte Ceylon thee, op identieke wijze bereid met 6 verschillende soorten water. Van links naar rechts: leidingwater, onthard leidingwater, Evian, Bar-le-Duc, Spa Reine (blauw) en water uit de Zuiver Water-kraan. De thee gezet met Spa reine of van zuiver water verkleurt niet en geurt en smaakt heerlijk.

Thee-aanslag... komt nauwelijks van de thee, maar van het water.

Een kopje thee bestaat voor 99% uit water.

Het is de verfijnde etherische olie in de gedroogde theeblaadjes die zorgt voor een delicate geur en karakter.

In leidingwater of ander water met een hoge 'droogrest' bevinden zich echter stoffen die reageren met de etherische olie. Hierdoor gaat de smaak van thee verloren. De aanslag in de theekopjes en -glazen komt ook door de mineralen en stoffen in het water.

Thee bestaat tegenwoordig veelal uit smaakjesthee; gedroogde theeblaadjes waaraan allerhande geconcentreerde smaakstoffen zijn toegevoegd, die door het leidingwater heen 'prikken'.